vrijdag 26 augustus 2016

Donderdag 25 augustus op camping Podlesok.


Donderdag 25 - 8 - 2016.

Vanmorgen vertrokken vanuit Osiek voor de tocht door het Tatra gebergte naar Slovakije, hier is het doel de natuur camping bij Hrabusice. Vanuit deze camping zijn er een aantal mooie wandelingen te doen. Maar eerst nog een stukje over de reis hierheen, zoals langzaam gewend zijn de kleinere wegen niet optimaal voor het glaswerk en de passagiers, de hoofdwegen zijn veelal in gebruik bij het grote aantal vrachtwagens en coureurs in de dop. Als wij met onze camper toch wel 70 km/u kunnen moeten zij in hun Skoda's toch wel 100 op de zelfde weg kunnen rijden. dit resulteerde vaak in hachelijke inhaal acties, maar zoals zo vaak bij die lui gaat het steeds weer goed.





Onderweg nog een stop gedaan voor koffie en het genieten van het uitzicht, hier op de achtergrond is een groot ski resort met zoals geteld ongeveer 15 liften en 25 mogelijkheden om de berg af te skiën.






Na deze stop nog richting Zakopane gereden om de laatste Sloty's in de tank te gooien, echter geen pomp meer op weg naar Slovakije. Wat ons wel erg opgevallen is, het grote aantal langs de weg geparkeerde personenauto's. Her en der waren parkeerplaatsen gecreëerd en na betaling aan de parkeerwachten wandelde iedereen naar ( weten wij helaas niet ) op een plek vlak bij Zakopane was er een bus die de mensen vermoedelijk naar de stad brachten.
S'middags aangekomen op de camping, nog heerlijk in het zonnetje kunnen zitten en vriend Freddie er bij gepakt.






De camping is eigenlijk in hoofdzaak vol met tenten en wat er zoal gebruikt kan worden om er in of onder te slapen.






Na een heerlijk dutje in de zon begon de maag zich toch wel merkbaar te vervelen.





S'avonds had pappa beloofd om te koken, werden dus varkensmedailonnetjes met gefrituurde wedges en een heerlijke mix salade, biertje en wijntje voor de dorst erbij gedaan.
Toetje was verrukkelijke pannenkoekjes met chocolade en slagroom.





Het restaurant ligt pal naast de camping en in de route van de Sucha Bela wandeling.



Dus bij terugkeer vast wel een stopje waard, gezien de 1/2 liter E 1.10 en de 0,3 liter E 0,80 kosten zal het aangenaam opfrissen worden.



De camping hebben wij voor twee nachten vastgelegd, omdat de wandeling morgen via de trail ongeveer 2  1/2 uur duurt en vervolgens via de andere kant weer terug gewandeld moet worden.