woensdag 24 augustus 2016

Woensdag 24 augustus Osiek.


Woensdag 24-8 Osiek op camping Molo.

Na een enerverende reis door het zuiden van Polen, de oorzaak hiervan is ons eigen idee, om zoveel mogelijk de snelwegen te vermijden. De kwaliteit van de wegen is gemiddeld goed, op het moment van binnen doortje hobbelt het glaswerk in de kastjes nogal. Verder is het goed te doen, de gemiddelde poolse automobilist houd wel van opschieten. Zoals bij ons in de jaren 80 en 90 is het inhalen van elk voor je rijdend voertuig een must op twee baans wegen. Zijn nu aangekomen op de camping Molo. Het is een geheel nieuw complex aan een mooi meer met hotel, restaurant en een moderne camping.
Aan de heg is te zien dat alles nog nieuw is.




De Camping is voorzien van het modernste sanitair, de elektra/ en water aansluitingen bij de plaats, de warme douche's, zijn allemaal inbegrepen bij de astronomische prijs van  PLN 56 ( 13,56 euro) per nacht.
Waterfietsen in allerlei vormen en maten varen op het meer tussen de waterfonteinen door.
 Aan de rand van het meer is een vlonder gemaakt waarop een aantal tafels en stoelen van het restaurant zijn geplaatst.


Wij hebben na het avondeten de wandeling om het meer gedaan. was ongeveer 35 minuten, maar dan krijg je toch een beter idee van dit stukje recreatie. Voor poolse begrippen erg luxe maar naar onze maatstaven een goede plek om je vakantie te houden.









S'avonds werden de fonteinen in het meer met verschillende kleuren verlicht, was een mooi schouwspel.

Vanavond lekker buiten gezeten en na de koffie lekker wezen douchen, en vervolgens blog bijgewerkt. Gaan morgen door naar het plaatsje Hrabusice in Slovakije. Hier op camping Poddlesoc deze hebben wij reeds tweemaal bezocht, nu eindelijk een wandeling in de kloof en de gorge maken, omdat er diverse stalen klimrekken en trappen in zitten was dit met Joey niet mogelijk om te doen.

Hopelijk kan ik dan ook wat natuur foto's bij de blog bijvoegen.

Voor nu Welterusten en tot Blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten