donderdag 1 september 2016

Woensdag 30 - 8 van Sucevita naar Bicaz.


Woensdag 30 -8  2e deel.

Vanuit het klooster van Sucevita weer richting zuiden getrokken, onderweg nog lekker in het zonnetje gelunchd.

Tot we in de verte weer een kerk zagen glinsteren in de zon, er kwam een oogverblindend licht van het dak op ons af. Dus camper op parkeerplaats en op onderzoek uit.

Bleek dat de kerk van het klooster een compleet nieuw dak gekregen van messing platen en goten.


Op de foto valt de glans wat tegen, maar in werkelijkheid was het een schittering van gereflecteerd licht.




De dakgoten en regenpijpen waren nog maagdelijk schoon en glommen van nieuwigheid, Welke non zal straks het koper moeten poetsen ? 

Deze hoop schroot is het oude zinken dak en rest delen van de nieuwe dakbedekking. 





Bij deze kerk blijkt maar weer eens, " niet alles is goud wat er blinkt " maar dat het geheel opviel vanaf de weg is wel duidelijk.









Toen wij onderweg nog een kleine pauze hadden ingelast, kwamen er een paar zwerfhonden bij ons kijken of er misschien iets voor hen te halen was. Wij hadden nog wat restjes en dat was voor hen een feestmaal. Pappa geeft hier nog een paar plakjes worst, en een bakje water was voor hen een heerlijk middag maal. Eerst waren er twee later ontdekte Wilma er nog een die in de schaduw onder de camper lag. Deze met plakje worst gelokt en toen hij dit pakte, konden wij zien dat het beestje een ontstoken oog had. Hij had er veel last van, maar we hebben er niets aan kunnen doen, al had Wilma het er moeilijk mee. Ik heb haar gezegd, als je het oog wilt schoonmaken moet je het dier vasthouden, het zijn tenslotte vrij lopende beesten, ik weet niet wat er gebeurd als je hem vasthoud. Geen risico nemen en de natuur zijn gang laten gaan.

Vervolgens verder gereden naar het plaatsje Bicaz, hier is een Camperplaats bij het Motel Cristina.
Hier aangekomen was er inderdaad plaats, wij moesten op het asfalt tussen de cabana's een plekje zoeken en we mochten de toiletten en douches onder in het hoofdgebouw gebruiken.


Op de veranda's van de cabana's lagen de hele tijd een aantal plaatselijke honden te slapen en als er een begon te blaffen was de hele bende weer in rep en roer. Weg sturen door het personeel hielp maar voor korte tijd. Het waren hardnekkige blijvers.


Aangezien wij hier weer WIFI hadden kon er weer aan de blog gewerkt worden, alleen op het terras van het motel was er bereik.

Dus eerst lekker gegeten, kaasplankje vooraf en Wilma gegrilde kippenborst en ik gegrilde varkens medaillonnetjes met gebakken aardappels met bacon en uitjes en een salade voor de kleur erbij.




Links: De gang naar de douches en de toiletten, let op de tegels, alle ruimtes in het trappenhuis, gangen, toiletten en bad ruimte waren in eenheid en uniformiteit uitgevoerd. Vermoedelijk in partij ingekocht en verwerkt.





Eerst nog een avondwandeling naar het strand gemaakt, was 500 meter steil naar beneden, kwamen er langs een brandweer kazerne waar de manschappen stand-by waren.




Grote bluswagen staat startklaar voor calamiteiten.



Mannen zitten in een vakantiehuisje waar een bord op gemonteerd was met de uitleg dat deze hut toch de brandweer kazerne van het dorp is !








Verder stonden er nog een aantal vakantie huisjes en was er een heuse aanleg steiger voor een plezier/rondvaart boot. Ook was er een hotel in aanbouw en een drijvend hotel in het stuwmeer.






Door deze dam is het grote stuwmeer ontstaan, er is een stukje plezier vaart met waterfietsen en motorboten mogelijk, het kleine witte stipje op de rechter foto is de rondvaart boot waar je mee op het meer kunt varen.








Het drijvende hotel. Een eenpersoons kamer kost per nacht 100 Lei is +/- E 25,00, tweepersoonskamer p/n 120 Lei en familie kamer P/n 150 Lei.

Maar eerlijk gezegd wij boeken hier niet, Warm water ketel werd op hout gestookt, moest men steeds controleren of ie nog wel aan was, en de hele schuit was niet de reinste die we gezien hebben.
 ( misschien wat voor herrie op de hotelboot ) . 

Morgen door een fantastisch natuur gebied richting de camping Mustang in Campu Cetatii.

Grtjs en tot Blog.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten